Nieuws - pagina 4

Voorstelling Padaboom!

Voorstelling Padaboom!

28 maart 2022 - Heeft u het gezien? Woensdag 16 maart liep er opeens een lange stoet kinderen door de Papenlaan.

De groepen 3 en 4 mochten op bezoek in theater Wesopa om daar de voorstelling Padaboom! bij te wonen. Bij binnenkomst zagen we heel bijzondere instrumenten klaarstaan: de Geluiden Recycle Machine en een xylofoon van boomwhackers. Wat zou het voor voorstelling worden?

 
Lees meer ›

Letterfeest in groep 3

Letterfeest in groep 3

17 februari 2022 - Heel erg lang keken de kinderen er naar uit, maar eindelijk was het dan zover…. Het letterfeest!

De kinderen hebben ontzettend hard gewerkt om vanaf het begin van het schooljaar alle letters te leren. Met al die letters kan je woorden maken en met die woorden zinnen en met zinnen wel een prachtig verhaal. En als je zo hard hebt gewerkt verdien je wel een leuke dag!

 
Lees meer ›

Bezoek museum Catharijneconvent

Bezoek museum Catharijneconvent

17 februari 2022 - Op maandag 7 februari, woensdag 9 februari, donderdag 10 februari en vrijdag 11 februari zijn de kleutergroepen naar het museum Catharijneconvent geweest.

Een hele belevenis, want we gingen met de bus naar Utrecht !
Lees meer ›

Uitkomst oudertevredenheidspeiling

Uitkomst oudertevredenheidspeiling

23 december 2021 - Trots zijn we op de uitkomst van de ouder tevredenheidsenquête die in november 2021 onder alle ouders van de Kors Breijer is uitgezet. Fijn dat zoveel ouders de moeite hebben genomen om deel te nemen. Dank aan alle ouders die dit hebben gedaan!

Veel vragen over o.a. schoolgebouw, sfeer, kennisontwikkeling en begeleiding werden door ouders positief beantwoord. Met een gemiddeld (rapport)cijfer van een 7,5 weten we ons gewaardeerd. 
Lees meer ›

Kerst

Kerst

17 december 2021 - Na de persconferentie heeft de kerstcommissie in rap tempo het draaiboek kerst aangepast; werd zowel de kerstviering in de groep als de kerstlunch een week vervroegd. Daarnaast hebben de kinderen de afgelopen week mooie kerstkaarten gemaakt en deze rondgebracht aan buurtbewoners om hen daarmee fijne feestdagen te wensen. Leuk dat we hier veel positieve reacties op kregen!
Lees meer ›
Sinterklaas

Sinterklaas

06 december 2021 - Als Sint eenmaal in ons land is aangekomen, ontstaat er een vrolijke drukte en wat spannende sfeer in de meeste kleuter- en onderbouwgroepen. Want wat is het een bijzondere tijd! Behalve dat er in de groepen wordt gewerkt, gezongen en gespeeld rondom het thema Sinterklaas, konden zij genieten van de voorstelling “Piet op pad” op woensdag 1 december. Deze interactieve en muzikale voorstelling werd gepresenteerd door theatergroep Ziezus. Het verhaal draait om een pakje dat Piet is kwijtgeraakt en dat uiteraard snel weer moet worden teruggevonden. Alle kinderen konden meebewegen, zingen en spelen en een aantal  kinderen én ook twee leerkrachten werden op het podium met een attribuut of kledingstuk omgetoverd tot spelers. Voor onze kleuters en groep 3-ers een belevenis!
Lees meer ›

Dans, drama, muziek en “aandacht werkt!”

22 november 2021 - 

In september zijn we gestart met de dans-, drama, muziek- en aandacht werkt lessen. We zijn erg blij dat de vakdocenten dit hebben kunnen aanbieden. Behalve (sociale) vaardigheden als samenwerken en naar elkaar kijken of luisteren oefenen, hebben kinderen zo op een andere manier hun kwaliteiten en talenten kunnen gebruiken.
Lees meer ›

Speelgoedactie Sint Maarten

Speelgoedactie Sint Maarten

22 november 2021 - 

Super dat zoveel kinderen speelgoed konden meenemen waar zij zelf niet meer mee spelen. De hele tribune lag vol.
Lees meer ›

Kinderboekenweek

15 oktober 2021 - 

Enthousiast dansten en zongen de kinderen mee met het lied “Worden wat je wil!” van kinderen voor kinderen tijdens de uitgestelde opening vrijdag 8 oktober. Woensdag 6 oktober was de kinderboekenweek al gestart. Dat was te zien aan de kleding die de juf of meester aan had die dag. De school is gezellig versierd, zo is goed zichtbaar dat de kinderboekenweek deze dagen centraal staat.
Lees meer ›

De Vreedzame School

15 oktober 2021 - 

De eerste fasen in het groepsvormingsproces zijn voorbij. Regels zijn afgesproken, kinderen kennen elkaar en weten wat wel en niet kan in de groep. Ook de komende tijd blijven de activiteiten in de groep gericht op verbinding en een positief werkklimaat. Onze methode voor sociale vaardigheden “Vreedzame school” speelt hierin een belangrijke rol. Wekelijks worden de lessen “Vreedzaam” in de groepen gegeven. In de meeste groepen is dat blok 2: We lossen conflicten zelf op.
Lees meer ›

Kijkje in verschillende groepen

13 september 2021 - 

 
Lees meer ›

Doppers op school

13 september 2021 - 

Op de Kors Breijer streven we naar zo min mogelijk afval. Daarom hebben alle kinderen een aantal jaren geleden een dopper gekregen en alle kinderen die nieuw op school komen krijgen er ook één. 
Lees meer ›

Extra lessen

13 september 2021 - 

Dit jaar staan er extra lessen op het lesrooster. Het gaat om expressievakken, maar ook een Aandachttraining.
Lees meer ›

De Vreedzame School

13 september 2021 - Onze school werkt met het programma van De Vreedzame School. Dit programma wil een bijdrage leveren aan een positief sociaal klimaat en de vorming van actieve en “betrokken” burgers. In de maatschappij zijn behalve kennis, sociale vaardigheden van groot belang.
Lees meer ›

Zomerfeest

02 juli 2021 - 

Deze week sluiten we af met een geslaagd zomerfeest. Het was een fantastisch leuke dag waarop de kinderen met elkaar genoten hebben van de voorstelling van Professor Cool, bellenblaas, de bingo, het versieren van de zonnehoed en de picknick in de klassen.


Lees meer ›

1 2 3 4 5 6 7 8