Nieuws

14 oktober 2022

Kinderboekenweek

Tijdens de gi-ga-groene anderhalve week is er vanaf woensdag 5 oktober veel aandacht geweest voor het (voor)lezen van boeken en in het bijzonder boeken over buiten, over avonturen en ontdekkingstochten, over diersporen zoeken in het bos, over boomhutten bouwen, vogelspotten. 

 


De dieren informatiemarkt (dinsdag 11 oktober) past daar natuurlijk goed bij. Ouders en kinderen lieten hun huisdier aan andere kinderen zien. Leerzaam omdat zij veel over hun dier vertelden en kinderen hun vragen konden stellen.  

De letterspeurtocht om de school was voor alle kinderen, om na schooltijd te doen. Wie heeft het woord geraden? 

Speciaal in deze kinderboekenweek waren er voorstellingen en workshops. 

Voor de kleutergroepen was Soil muziektheater op school met “Lied van Boom” en de kinderen uit de groepen 3 en 4 keken naar “Peter en de Wolf” in de van Houtenkerk. In de groepen 5/6 en 7/8 is geoefend met “spoken word”, waarbij het gaat om het voordragen en begrijpelijk maken van een tekst. 

De kinderboekenweek is afgesloten met de boeken-kleedjesmarkt, georganiseerd door de Ouderraad. Een geslaagde middag waarop weer veel boekjes door kinderen werden  gekocht en verkocht. Dank aan alle ouders voor uw hulp en belangstelling om deze kinderboekenweek tot een succes te maken!