Nieuws

15 oktober 2021

Kinderboekenweek

Enthousiast dansten en zongen de kinderen mee met het lied “Worden wat je wil!” van kinderen voor kinderen tijdens de uitgestelde opening vrijdag 8 oktober. Woensdag 6 oktober was de kinderboekenweek al gestart. Dat was te zien aan de kleding die de juf of meester aan had die dag. De school is gezellig versierd, zo is goed zichtbaar dat de kinderboekenweek deze dagen centraal staat.


De ouderraad heeft ervoor gezorgd dat ouders over hun beroep wilden vertellen tijdens de beroepenmarkt. De kinderen luisterden nieuwsgierig en geïnteresseerd naar de verhalen over het beroep van een scheikundige, vliegtuigbouwkundige, pianiste, verloskundige, mantelzorger, beveiligingsbeambte en ruiter. Ook was er een “beroepenvossenjacht” georganiseerd. In kleine groepjes mochten de kinderen raden om welk beroep het ging. Veel dank aan alle ouders die geholpen hebben dit mogelijk te maken. Het was een groot succes!

 

Leerzaam voor de kinderen uit de groepen 6 t/m 8 waren de workshops dans, waarin het leven en werk van een danser werd uitgelicht. Kinderen maakten kennis met twee dansstudenten en een dansdocent. Samen hebben zij een korte choreografie gedanst.

 

De kinderen uit de groepen A t/m D en 3 t/m 5 hebben genoten van de voorstelling Prinsheerlijk. Een leuk en modern sprookje over een prinses die op zoek is naar een prins. Verschillende beroepen zijn in het verhaal verwerkt en er springen “vreemde” kikkers rond.

Dinsdag hebben alle groepen elkaar voorgelezen door middel van maatjeslezen.

Al met al een geslaagde kinderboekenweek, informatief en uitnodigend om weer nieuwe boeken te gaan lezen!