Nieuws - pagina 1

Herfst in de groepen A t/m D

Herfst in de groepen A t/m D

28 november 2022 - 

De afgelopen weken hebben we over het thema Herfst gewerkt.

De kinderen hebben (naast heel veel andere activiteiten) herfstkleuren gemengd zoals hieronder te zien is en met materialen uit het herfstbos een holletje voor de egel gebouwd!


Lees meer ›
Mediatorentraining

Mediatorentraining

28 november 2022 - 

Onze school is net als u voortdurend bezig met opvoeden. Wij hebben gekozen voor een programma, De Vreedzame School, dat ons helpt om de doelen die wij hierin belangrijk vinden te realiseren. De Vreedzame School is een programma dat streeft naar een klimaat in school en klas waarin betrokkenheid en verantwoordelijkheid van de kinderen centraal staat. Wij vinden het belangrijk dat de kinderen een stem hebben, zich gezien en gehoord voelen en op een positieve manier met elkaar omgaan. Hierbij staat conflictoplossing centraal. Kinderen en leerkrachten leren hoe je constructief met conflicten om kunt gaan.

Daarom leren leerlingen uit groep 7 en 8 hoe ze als mediator andere kinderen kunnen helpen bij het oplossen van conflicten.


Lees meer ›
Minimuseum in groep 7/8

Minimuseum in groep 7/8

28 november 2022 - 

Op maandag 7 november was de expositie van de “beleef musea” met het onderwerp “Wereldsterren”  die de kinderen in het kader van Blink gemaakt hebben. Verschillende wereldsterren zijn onder de loep genomen. 

De kinderen onderzochten wat voor persoon hun wereldster was, waarom de wereldster bekend werd, in wat voor tijd de ster leefde en soms zelfs wat de ster at! Met al deze informatie op zak gingen zij aan de slag en maakten een kleine tentoonstelling voor het klassikale “Beleefmuseum”. In dat museum konden de klasgenootjes meer leren over elkaars wereldsterren.


Lees meer ›

Kinderboekenweek

14 oktober 2022 - 

Tijdens de gi-ga-groene anderhalve week is er vanaf woensdag 5 oktober veel aandacht geweest voor het (voor)lezen van boeken en in het bijzonder boeken over buiten, over avonturen en ontdekkingstochten, over diersporen zoeken in het bos, over boomhutten bouwen, vogelspotten. 

 


Lees meer ›

Ontmoetingsmiddag

14 oktober 2022 - 

In de kleutergroepen was op dinsdagmiddag 4 oktober een tentoonstelling van familiemusea en andere kunstwerken van de kinderen. Hiervoor waren alleen de ouders van de kleuters uit die groepen uitgenodigd.


Lees meer ›

Kinderpostzegels

14 oktober 2022 - 

De kinderen uit de groepen 7/8 gingen er weer op uit om zoveel mogelijk producten te verkopen. 


Lees meer ›

Workshops beeldende vorming

14 oktober 2022 - 

Begin september kwam Kunstenaar/kunstdocent: Betteke Akkerman bij ons op school. Na workshops voor de leerkrachten, heeft zij aan alle groepen les gegeven.


Lees meer ›
Nieuwe schooljaar in groep 3

Nieuwe schooljaar in groep 3

16 september 2022 - 3 weken zitten wij nu in groep 3 en dat vinden wij leuk, gezellig en ook hard werken. 
Lees meer ›
Fijne vakantie

Fijne vakantie

15 juli 2022 - Wij wensen alle ouders en leerlingen een heel fijne vakantie toe.

Tot maandag 29 augustus!

Afscheid groep 8

Afscheid groep 8

13 juli 2022 - Maandag 11 juli heeft groep 8 met een spetterende musical afscheid genomen van de basisschool.
Lees meer ›
Gezocht: fulltime collega

Gezocht: fulltime collega

12 juli 2022 - Wij zijn op zoek naar een fulltime collega voor de midden- of bovenbouw.

Stap jij in het nieuwe schooljaar bij ons in de boot? Je bent welkom!

Zie voor meer informatie:https://florentebasisscholen.nl/.../brede-school-kors...

Het is fijn als veel mensen dit bericht delen!!

Voorstelling Padaboom!

Voorstelling Padaboom!

28 maart 2022 - Heeft u het gezien? Woensdag 16 maart liep er opeens een lange stoet kinderen door de Papenlaan.

De groepen 3 en 4 mochten op bezoek in theater Wesopa om daar de voorstelling Padaboom! bij te wonen. Bij binnenkomst zagen we heel bijzondere instrumenten klaarstaan: de Geluiden Recycle Machine en een xylofoon van boomwhackers. Wat zou het voor voorstelling worden?

 
Lees meer ›

Letterfeest in groep 3

Letterfeest in groep 3

17 februari 2022 - Heel erg lang keken de kinderen er naar uit, maar eindelijk was het dan zover…. Het letterfeest!

De kinderen hebben ontzettend hard gewerkt om vanaf het begin van het schooljaar alle letters te leren. Met al die letters kan je woorden maken en met die woorden zinnen en met zinnen wel een prachtig verhaal. En als je zo hard hebt gewerkt verdien je wel een leuke dag!

 
Lees meer ›

Bezoek museum Catharijneconvent

Bezoek museum Catharijneconvent

17 februari 2022 - Op maandag 7 februari, woensdag 9 februari, donderdag 10 februari en vrijdag 11 februari zijn de kleutergroepen naar het museum Catharijneconvent geweest.

Een hele belevenis, want we gingen met de bus naar Utrecht !
Lees meer ›

Uitkomst oudertevredenheidspeiling

Uitkomst oudertevredenheidspeiling

23 december 2021 - Trots zijn we op de uitkomst van de ouder tevredenheidsenquête die in november 2021 onder alle ouders van de Kors Breijer is uitgezet. Fijn dat zoveel ouders de moeite hebben genomen om deel te nemen. Dank aan alle ouders die dit hebben gedaan!

Veel vragen over o.a. schoolgebouw, sfeer, kennisontwikkeling en begeleiding werden door ouders positief beantwoord. Met een gemiddeld (rapport)cijfer van een 7,5 weten we ons gewaardeerd. 
Lees meer ›

1 2 3 4 5 6