Nieuws

28 november 2022

Minimuseum in groep 7/8

Op maandag 7 november was de expositie van de “beleef musea” met het onderwerp “Wereldsterren”  die de kinderen in het kader van Blink gemaakt hebben. Verschillende wereldsterren zijn onder de loep genomen. 

De kinderen onderzochten wat voor persoon hun wereldster was, waarom de wereldster bekend werd, in wat voor tijd de ster leefde en soms zelfs wat de ster at! Met al deze informatie op zak gingen zij aan de slag en maakten een kleine tentoonstelling voor het klassikale “Beleefmuseum”. In dat museum konden de klasgenootjes meer leren over elkaars wereldsterren.


Minimuseum in groep 7/8
In het museum was onder andere het leven van Nelson Mandela in beeld gebracht en was de wereldberoemde speech van Greta Thunberg nagebouwd met behulp van Playmobil. 

Daarnaast was er informatie te vinden over Michael Schumacher en Max Verstappen, de bekende formule 1 coureurs, maar ook de bijzonderheden van bekende sporters als Pelé (bijnaam Braziliaans voetballer) en Michael Jordan (basketbal speler) waren tentoongesteld. Van Queen Elizabeth tot de popgroep Iron Maiden; fantastisch wat de kinderen allemaal te weten zijn gekomen over deze bekende wereldsterren. Tussen al deze beroemde personen (en groepen) mag Anne Frank natuurlijk niet ontbreken. In de vorm van een muurkrant was ook haar leven en dagboek in beeld gebracht. 

Ouders en kinderen hebben genoten en geleerd van een afwisselend museum, met tentoonstellingen van wereldsterren van nu en vroeger.