Nieuws

Kinderherdenking

Kinderherdenking

20 april 2023 - Op woensdag 5 april hebben de kinderen van groep 7/8 deelgenomen aan de kinderherdenking Weesp. De herdenking werd georganiseerd door het 4/5 mei comité Weesp en vond plaats in de Grote Kerk. 
Lees meer ›
Orkest Jubal

Orkest Jubal

20 april 2023 - De afgelopen weken hebben kinderen uit de groepen 5/6  via stichting Jubal (was vroeger een muziekvereniging in Weesp) kennisgemaakt met verschillende muziekinstrumenten en zelfs een beetje leren spelen. 
Lees meer ›
Pasen

Pasen

20 april 2023 - Samen hebben we Pasen gevierd. Met een aantal groepen samen in de hal zongen wij Paasliedjes, en luisterden wij naar het Paasverhaal in de vorm van gedichten, dans en toneelstukjes, voor en door kinderen. 
Lees meer ›
Museum Kors Breijer

Museum Kors Breijer

20 april 2023 - Op vrijdagmiddag 31 maart hebben alle kinderen hun kunstwerken tentoongesteld voor elkaar en voor ouders. 

De afgelopen weken is in alle groepen gewerkt en geleerd over kunstenaars als William Turner, Keith Haring, Vincent van Gogh en Mondriaan. 


Lees meer ›
Groep 6 gaat naar de schooltuin

Groep 6 gaat naar de schooltuin

27 maart 2023 - De gemeente Amsterdam organiseert een schooltuin programma voor kinderen uit de groepen 6. In de maand februari en maart hebben de kinderen samen met meester Maikel of juf Lianne binnenlessen gevolgd en leerden hoe zij de tuin kunnen bewerken, grondsoorten, zaden en planten.
Lees meer ›
Nieuwe boeken

Nieuwe boeken

27 maart 2023 - De schoolbibliotheek is opgefrist. In de boekenkasten staan mooie nieuwe kinderboeken die leuk zijn om te lezen. Met alle nieuwe boeken willen we inzetten op leesplezier en leesbevordering. In onze nieuwe schoolbibliotheek staan verschillende soorten boeken, zoals leesboeken, zoekboeken, informatieve boeken, gedichten enz. Gaaf om te merken hoe blij de kinderen zijn met de nieuwe boeken en gemotiveerd in hun leesboek lezen.
Lees meer ›
Actie naar aanleiding van de aardbevingen

Actie naar aanleiding van de aardbevingen

24 februari 2023 - Op maandag 6 februari jl. waren de alles verwoestende aardbevingen in Turkije en Syrië. De situatie is afschuwelijk en de beelden schrijnend. Vanuit de hele wereld is hulp georganiseerd.
Lees meer ›
Verkiezingen in de groepen 7/8

Verkiezingen in de groepen 7/8

24 februari 2023 - In de lessen Blink stond het thema “Stem op mijn partij!” centraal. De kinderen hebben hun eigen politieke partij opgericht. Met deze partij probeerden de kinderen een wereldprobleem op te lossen. 
Lees meer ›
Schoolkrant uit de plusklas

Schoolkrant uit de plusklas

24 februari 2023 - In de plusklas hebben de kinderen in de maand januari met elkaar een schoolkrant geschreven. Om dit te kunnen doen, hadden zij hun eigen redactie samengesteld en de taken verdeeld. 
Lees meer ›
Nieuws van Kind & Co

Nieuws van Kind & Co

24 februari 2023 - Thema Au

 

Wij zijn op de BSO bezig met het thema "Au"; dit is hetzelfde als het thema dat ze op school hebben. Zo creëren we een lopende overgang van de basisschool naar onze BSO en kunnen we nog meer de verdieping en verbreding in met de kinderen na schooltijd. We hebben tijdens dit thema al heel veel leuke activiteiten gedaan. Zo hebben de kinderen hun eigen pleisters gemaakt, probeerden we zelf verband aan te brengen en deden we een gave estafette wie het eerst bij het ziekenhuis was.


Lees meer ›
Letterfeest

Letterfeest

24 februari 2023 - Na hard werken en oefenen kennen de kinderen in groep 3 nu alle letters. Met die letters kan je woorden maken en met die woorden zinnen. Dit was natuurlijk wel een feestje waard. Dit vierden we met een letterdiploma, letterbingo, en cake versieren. Een leuke en geslaagde dag!
Kerstfeest in de groepen

Kerstfeest in de groepen

23 december 2022 - U heeft het liedje misschien thuis wel gehoord, het refrein uit één van de liedjes:

“Oh, ik kan niet wachten.
Alles geurt naar kerst.

Samen Warm Gezellig, samen bij elkaar.

Mmm, ik verheug me op dit feest ieder jaar”

Het was genoeglijk om dit jaar het kerstfeest met de kinderen, de meesters en juffen samen te kunnen vieren.


Lees meer ›
Paarse vrijdag

Paarse vrijdag

23 december 2022 - Door heel het land werd op 9 december Paarse Vrijdag gevierd: De dag waarop scholen laten zien dat iedereen zichzelf mag zijn, en dat niemand gepest of uitgesloten mag worden om wie die is.

 


Lees meer ›
Het groene schoolplein

Het groene schoolplein

23 december 2022 - Het Voorlopig Ontwerp voor het groene schoolplein is inmiddels ingeleverd bij de kerngroep Amsterdamse Impuls Subsidie van de gemeente. Zij hebben het ontwerp bekeken en advies gegeven. Deze adviezen worden meegenomen in het Definitief Ontwerp. Daarnaast kijken leerkrachten, medewerkers van Kind & Co en ouder(s) mee.
Lees meer ›
Herfst in de groepen A t/m D

Herfst in de groepen A t/m D

28 november 2022 - De afgelopen weken hebben we over het thema Herfst gewerkt.

De kinderen hebben (naast heel veel andere activiteiten) herfstkleuren gemengd zoals hieronder te zien is en met materialen uit het herfstbos een holletje voor de egel gebouwd!


Lees meer ›
1 2 3 4 5 6 7