Nieuws - pagina 3

Letterfeest

Letterfeest

24 februari 2023 - Na hard werken en oefenen kennen de kinderen in groep 3 nu alle letters. Met die letters kan je woorden maken en met die woorden zinnen. Dit was natuurlijk wel een feestje waard. Dit vierden we met een letterdiploma, letterbingo, en cake versieren. Een leuke en geslaagde dag!
Kerstfeest in de groepen

Kerstfeest in de groepen

23 december 2022 - U heeft het liedje misschien thuis wel gehoord, het refrein uit één van de liedjes:

“Oh, ik kan niet wachten.
Alles geurt naar kerst.

Samen Warm Gezellig, samen bij elkaar.

Mmm, ik verheug me op dit feest ieder jaar”

Het was genoeglijk om dit jaar het kerstfeest met de kinderen, de meesters en juffen samen te kunnen vieren.


Lees meer ›
Paarse vrijdag

Paarse vrijdag

23 december 2022 - Door heel het land werd op 9 december Paarse Vrijdag gevierd: De dag waarop scholen laten zien dat iedereen zichzelf mag zijn, en dat niemand gepest of uitgesloten mag worden om wie die is.

 


Lees meer ›
Het groene schoolplein

Het groene schoolplein

23 december 2022 - Het Voorlopig Ontwerp voor het groene schoolplein is inmiddels ingeleverd bij de kerngroep Amsterdamse Impuls Subsidie van de gemeente. Zij hebben het ontwerp bekeken en advies gegeven. Deze adviezen worden meegenomen in het Definitief Ontwerp. Daarnaast kijken leerkrachten, medewerkers van Kind & Co en ouder(s) mee.
Lees meer ›
Herfst in de groepen A t/m D

Herfst in de groepen A t/m D

28 november 2022 - De afgelopen weken hebben we over het thema Herfst gewerkt.

De kinderen hebben (naast heel veel andere activiteiten) herfstkleuren gemengd zoals hieronder te zien is en met materialen uit het herfstbos een holletje voor de egel gebouwd!


Lees meer ›
Mediatorentraining

Mediatorentraining

28 november 2022 - Onze school is net als u voortdurend bezig met opvoeden. Wij hebben gekozen voor een programma, De Vreedzame School, dat ons helpt om de doelen die wij hierin belangrijk vinden te realiseren. De Vreedzame School is een programma dat streeft naar een klimaat in school en klas waarin betrokkenheid en verantwoordelijkheid van de kinderen centraal staat. Wij vinden het belangrijk dat de kinderen een stem hebben, zich gezien en gehoord voelen en op een positieve manier met elkaar omgaan. Hierbij staat conflictoplossing centraal. Kinderen en leerkrachten leren hoe je constructief met conflicten om kunt gaan.

Daarom leren leerlingen uit groep 7 en 8 hoe ze als mediator andere kinderen kunnen helpen bij het oplossen van conflicten.


Lees meer ›
Minimuseum in groep 7/8

Minimuseum in groep 7/8

28 november 2022 - Op maandag 7 november was de expositie van de “beleef musea” met het onderwerp “Wereldsterren”  die de kinderen in het kader van Blink gemaakt hebben. Verschillende wereldsterren zijn onder de loep genomen. 

De kinderen onderzochten wat voor persoon hun wereldster was, waarom de wereldster bekend werd, in wat voor tijd de ster leefde en soms zelfs wat de ster at! Met al deze informatie op zak gingen zij aan de slag en maakten een kleine tentoonstelling voor het klassikale “Beleefmuseum”. In dat museum konden de klasgenootjes meer leren over elkaars wereldsterren.


Lees meer ›

Kinderboekenweek

14 oktober 2022 - Tijdens de gi-ga-groene anderhalve week is er vanaf woensdag 5 oktober veel aandacht geweest voor het (voor)lezen van boeken en in het bijzonder boeken over buiten, over avonturen en ontdekkingstochten, over diersporen zoeken in het bos, over boomhutten bouwen, vogelspotten. 

 


Lees meer ›

Ontmoetingsmiddag

14 oktober 2022 - In de kleutergroepen was op dinsdagmiddag 4 oktober een tentoonstelling van familiemusea en andere kunstwerken van de kinderen. Hiervoor waren alleen de ouders van de kleuters uit die groepen uitgenodigd.
Lees meer ›

Kinderpostzegels

14 oktober 2022 - De kinderen uit de groepen 7/8 gingen er weer op uit om zoveel mogelijk producten te verkopen. 
Lees meer ›

Workshops beeldende vorming

14 oktober 2022 - Begin september kwam Kunstenaar/kunstdocent: Betteke Akkerman bij ons op school. Na workshops voor de leerkrachten, heeft zij aan alle groepen les gegeven.
Lees meer ›
Nieuwe schooljaar in groep 3

Nieuwe schooljaar in groep 3

16 september 2022 - 3 weken zitten wij nu in groep 3 en dat vinden wij leuk, gezellig en ook hard werken. 
Lees meer ›
Fijne vakantie

Fijne vakantie

15 juli 2022 - Wij wensen alle ouders en leerlingen een heel fijne vakantie toe.

Tot maandag 29 augustus!

Afscheid groep 8

Afscheid groep 8

13 juli 2022 - Maandag 11 juli heeft groep 8 met een spetterende musical afscheid genomen van de basisschool.
Lees meer ›
Gezocht: fulltime collega

Gezocht: fulltime collega

12 juli 2022 - Wij zijn op zoek naar een fulltime collega voor de midden- of bovenbouw.

Stap jij in het nieuwe schooljaar bij ons in de boot? Je bent welkom!

Zie voor meer informatie:https://florentebasisscholen.nl/.../brede-school-kors...

Het is fijn als veel mensen dit bericht delen!!

1 2 3 4 5 6 7 8