Nieuws - pagina 3

De Vreedzame School

15 oktober 2021 - 

De eerste fasen in het groepsvormingsproces zijn voorbij. Regels zijn afgesproken, kinderen kennen elkaar en weten wat wel en niet kan in de groep. Ook de komende tijd blijven de activiteiten in de groep gericht op verbinding en een positief werkklimaat. Onze methode voor sociale vaardigheden “Vreedzame school” speelt hierin een belangrijke rol. Wekelijks worden de lessen “Vreedzaam” in de groepen gegeven. In de meeste groepen is dat blok 2: We lossen conflicten zelf op.
Lees meer ›

Kijkje in verschillende groepen

13 september 2021 - 

 
Lees meer ›

Doppers op school

13 september 2021 - 

Op de Kors Breijer streven we naar zo min mogelijk afval. Daarom hebben alle kinderen een aantal jaren geleden een dopper gekregen en alle kinderen die nieuw op school komen krijgen er ook één. 
Lees meer ›

Extra lessen

13 september 2021 - 

Dit jaar staan er extra lessen op het lesrooster. Het gaat om expressievakken, maar ook een Aandachttraining.
Lees meer ›

De Vreedzame School

13 september 2021 - Onze school werkt met het programma van De Vreedzame School. Dit programma wil een bijdrage leveren aan een positief sociaal klimaat en de vorming van actieve en “betrokken” burgers. In de maatschappij zijn behalve kennis, sociale vaardigheden van groot belang.
Lees meer ›

Zomerfeest

02 juli 2021 - 

Deze week sluiten we af met een geslaagd zomerfeest. Het was een fantastisch leuke dag waarop de kinderen met elkaar genoten hebben van de voorstelling van Professor Cool, bellenblaas, de bingo, het versieren van de zonnehoed en de picknick in de klassen.


Lees meer ›

Verkeersles en -examen

02 juli 2021 - 

Praktisch verkeersexamen groep 8 en theoretisch verkeersexamen groepen 7

De examinatoren die het praktisch verkeersexamen hebben afgenomen waren zeer enthousiast en positief over de wijze waarop de kinderen uit groep 8 deze route hebben afgelegd. Allemaal zijn zij natuurlijk geslaagd! Gefeliciteerd! Met een verkeersdiploma op zak kunnen zij straks als oplettende deelnemers in het verkeer naar de middelbare school fietsen. Ook de kinderen uit de groepen 7 zijn allemaal geslaagd voor het theoretische deel. Well done! Goed gedaan allemaal!


Lees meer ›

Schooluitje voor de groepen A t/m 7

02 juli 2021 - 

Omdat de schoolreis dit schooljaar alweer in het water viel, hebben we een alternatief bedacht. Een uitstapje wat op korte termijn kon worden geregeld en qua vervoer haalbaar. 
Lees meer ›

Schoolconcert voor alle kinderen

02 juli 2021 - 

Juf Tineke (zelf fluitist) heeft samen met Anne-Bart (moeder van Michiel, Hugo, Floris en Daantje) en hen bekende musici op woensdag 30 juni een schoolconcert georganiseerd voor alle kinderen. 
Lees meer ›

Koningsspelen

23 april 2021 - De dag startte met het lied en de dans “Zij aan Zij” van Kinderen voor Kinderen in de klas. Daarna waren de meeste spellen lekker buiten, op het grote plein of op de sportvelden van FC Weesp. We hebben het getroffen met het heerlijke zonnige weer! 
Lees meer ›

Klasse(n)Kunst

23 april 2021 - Wat hebben we genoten, van en met elkaar van alle optredens! De kinderen hebben enorm hun best gedaan om aan hun klasgenoten een presentatie te geven. Zang, dans, alleen of in groepjes, turnoefeningen op de evenwichtsbalk, verhalen vertellen, van alles werd uitgevoerd. Zo zien we hoeveel talenten kinderen hebben!
Lees meer ›

Speurtocht groep 4

17 december 2020 - 

De groepen 4 deden vorige week een speurtocht door de school met daarin allemaal leerzame kerst-opdrachten en raadsels.


Lees meer ›

Kerstfeest

17 december 2020 - Door de lockdown startte de Kerstvakantie voor de kinderen eerder dan gepland. Desondanks hebben we toch een gezellige Kersttijd met elkaar beleefd.
Lees meer ›
Terugblik eerste schoolweken

Terugblik eerste schoolweken

09 oktober 2020 - Acht weken zitten erop. Tijd voor een welverdiende herfstvakantie. Iedere groep is verder gegaan met de Vreedzame school, zo leren we steeds beter hoe we op een goede manier met elkaar kunnen omgaan. Ook is er aandacht besteed aan pesten in ‘de week tegen pesten’.
Lees meer ›
We zijn weer begonnen!

We zijn weer begonnen!

09 september 2020 - 

Wat vliegt de tijd. Er zitten alweer 3 schoolweken op.

In deze eerste ‘’Gouden weken’’ zijn alle juffen en meesters druk bezig met het geven van de lessen van de Vreedzame School.
De kinderen hebben regels en afspraken met elkaar gemaakt, er zijn onder de kinderen verschillende taken verdeeld binnen de groepen, we zijn veel bezig geweest met elkaar complimenteren, het benoemen van de verschillen tussen pesten en plagen, hebben spelletjes gespeeld rondom groepsvorming en zo meer.

 


Lees meer ›
1 2 3 4 5 6 7