Nieuws - pagina 6

Terugblik eerste schoolweken

Terugblik eerste schoolweken

09 oktober 2020 - Acht weken zitten erop. Tijd voor een welverdiende herfstvakantie. Iedere groep is verder gegaan met de Vreedzame school, zo leren we steeds beter hoe we op een goede manier met elkaar kunnen omgaan. Ook is er aandacht besteed aan pesten in ‘de week tegen pesten’.
Lees meer ›
We zijn weer begonnen!

We zijn weer begonnen!

09 september 2020 - 

Wat vliegt de tijd. Er zitten alweer 3 schoolweken op.

In deze eerste ‘’Gouden weken’’ zijn alle juffen en meesters druk bezig met het geven van de lessen van de Vreedzame School.
De kinderen hebben regels en afspraken met elkaar gemaakt, er zijn onder de kinderen verschillende taken verdeeld binnen de groepen, we zijn veel bezig geweest met elkaar complimenteren, het benoemen van de verschillen tussen pesten en plagen, hebben spelletjes gespeeld rondom groepsvorming en zo meer.

 


Lees meer ›

Zomerfeest

02 juli 2020 - Vrijdag 26 juni, een Zomerfeest in tijde van Corona, met 31 graden!
Tja, wat ga je dan organiseren?!

Lees meer ›
Creatieve kleuters

Creatieve kleuters

29 mei 2020 - Bij de kleuters werken we met het anker 'Muziek' van Schatkist. In de klas gaan we op zoek naar alles wat geluid maakt en we maken ook muziek met alledaagse spullen.

 


Lees meer ›
Broodtrommels in groep 4a

Broodtrommels in groep 4a

29 mei 2020 - Leuk om al die heerlijk gevulde broodtrommels weer in de klassen terug te zien!
Meivakantie cadeautjes

Meivakantie cadeautjes

29 mei 2020 - Het werd een gekke tijd. Bonte Breijeravond afgelast, niet meer naar school, niet meer naar de juffen/meesters en je vriendjes/vriendinnetjes. Tijden van thuisscholing begonnen.
Lees meer ›
Gezonde broodtrommels groep 4A

Gezonde broodtrommels groep 4A

06 maart 2020 - Wat een zalige, gezonde inspiratie weer! Jammie!
Staking 30 en 31 januari

Staking 30 en 31 januari

30 januari 2020 - Er is extra geld toegekend aan het onderwijs, maar er is nog geen enkel zicht op een structurele oplossing. En dat terwijl het tekort aan leerkrachten dagelijks voelbaar is en alleen maar toeneemt!
EN DAAROM STAKEN WIJ OP 30 EN 31 JANUARI.
Zwerfafvallessen groepen 4 en 5

Zwerfafvallessen groepen 4 en 5

24 januari 2020 - Namens de gemeente Weesp verzorgt Recycle Valley wekelijks zwerfafvallessen op verschillende basisscholen in Weesp. Zo ook op de Brede school Kors Breijer.

De leerlingen van de groepen 4 en 5 doen mee aan het project.

 


Lees meer ›
Sint op school

Sint op school

13 december 2019 - Vol verwachting klopten de hartjes van alle kinderen, maar ook van de ouders. Sint zou op de ochtend van 5 december met een helikopter op het grote schoolplein landen! 
Lees meer ›
Nieuws vanuit de ouderraad

Nieuws vanuit de ouderraad

08 november 2019 - Ouderavond 5 november; voor herhaling vatbaar!

Het was even spannend hoeveel ouders er zouden komen, maar dankzij een spontane wervingsactie van enkele proactieve klassenouders, kwam er op de valreep toch een mooi aantal mensen bij elkaar. Een gemêleerde groep bestaande uit ouders, teamleden, MR en OR.

De avond werd geopend door onze directrice Renée, waarna zowel Joyce van Kooten (voorzitter MR) als Karin Waldram (voorzitter OR) een praatje hielden over de bezigheden van MR en OR.

 


Lees meer ›
Staking 6 november

Staking 6 november

08 november 2019 - Afgelopen woensdag, 6 november, heeft een groot deel van ons team gestaakt. Ze hebben zich verspreid over verschillende locaties. Zo waren er teamleden in Almere, Amsterdam en Den Haag.

Met deze actie wilden zij aandacht vragen voor de problemen in het onderwijs. Wij hopen op een positieve reactie van de regering!!


Lees meer ›
Kunstproject groepen 6/7 tijdens de Kinderboekenweek

Kunstproject groepen 6/7 tijdens de Kinderboekenweek

08 november 2019 - Het doel van dit project was om de aandacht te richten op de illustraties in boeken en de kinderen te laten zien dat het illustreren van boeken ook een kunst is. Zij mochten daarna zelf een kunstwerk maken in het aangepaste thema van de Kinderboekenweek: Reis mee…...in de ruimte. Na de opening van de tentoonstelling door de wethouder van cultuur, Léon de Lange, hebt u de week voor de Herfstvakantie de resultaten in de aula kunnen zien.

Onderstaand verslag is door leerlingen van groep 6/7 C geschreven:


Lees meer ›
Nieuws uit groep 3a

Nieuws uit groep 3a

04 oktober 2019 - We hebben hard gewerkt de afgelopen periode. En dat was, is nog steeds, best wel wennen. Want de juffen vertellen veel nieuwe dingen en we mogen minder spelen. Naast het werken doen we gelukkig nog heel veel andere leuke dingen, zoals zingen, spelletjes of met ander materiaal spelen.
Lees meer ›
E-waste race

E-waste race

04 oktober 2019 - Wat zijn we goed bezig met inzamelen, wauw!
Het laatste inlevermoment is op donderdag 10-10-2019.
1 2 3 4 5 6 7 8 9