Nieuws

28 november 2022

Mediatorentraining

Onze school is net als u voortdurend bezig met opvoeden. Wij hebben gekozen voor een programma, De Vreedzame School, dat ons helpt om de doelen die wij hierin belangrijk vinden te realiseren. De Vreedzame School is een programma dat streeft naar een klimaat in school en klas waarin betrokkenheid en verantwoordelijkheid van de kinderen centraal staat. Wij vinden het belangrijk dat de kinderen een stem hebben, zich gezien en gehoord voelen en op een positieve manier met elkaar omgaan. Hierbij staat conflictoplossing centraal. Kinderen en leerkrachten leren hoe je constructief met conflicten om kunt gaan.

Daarom leren leerlingen uit groep 7 en 8 hoe ze als mediator andere kinderen kunnen helpen bij het oplossen van conflicten.


Mediatorentraining
In de afgelopen periode hebben nieuwe mediatoren uit de groepen 7 weer een training gekregen en zijn inmiddels met de mediatoren van groep 8 actief als mediator tijdens de pauzes op het plein.

Zij hebben namens de trainers juf Suzanne en juf Gerdiene hun diploma gekregen.

 

We hopen dat onze mediatoren er mede aan bijdragen dat de kinderen op onze school leren hoe je een conflict uitpraat en hoe je samen een goede oplossing kunt bedenken.

We wensen ze hier veel succes bij !