Nieuws

13 september 2021

Extra lessen

Dit jaar staan er extra lessen op het lesrooster. Het gaat om expressievakken, maar ook een Aandachttraining.


Lessen drama,muziek en dans

Door alle maatregelen rondom corona was er de afgelopen anderhalf jaar (te) weinig aandacht voor expressievakken. Om die reden willen we dit schooljaar in alle groepen dans-, muziek-, theater en drama lessen aanbieden. In samenwerking met de Gooische Muziekschool, Jeugdtheaterschool TIJ en City of Wesopa, komen docenten bij ons op school in de klassen om gedurende een aantal maanden de kinderen vaardigheden te leren op het gebied van dans, drama en muziek. De docenten zullen naast deze vaardigheden werken aan groepsbinding, samenwerken en vertrouwen. Wij verwachten dat de kinderen veel plezier zullen beleven aan deze lessen.

 

Aandacht werkt

Vanaf dinsdag 7 september start de 8-weekse training ‘Aandacht werkt!` voor kinderen in de groepen 5, 6 en 7/8. Ouders zijn hierover per brief geïnformeerd. Deze training voor kinderen wordt ook wel een aandachttraining genoemd. De kinderen leren opmerken waar zij met hun aandacht zijn. Hierdoor kunnen kinderen beter aangeven wat ze nodig hebben, reageren ze minder snel op impulsen en kunnen zij zich beter concentreren. Het bevordert hun schoolse en sociaal-emotionele ontwikkeling. Ouders van de groepen waar de training plaatsvindt hebben een link ontvangen die verwijst naar de Padlet van “Aandacht werkt”. Hier kunnen ouders lezen wat de kinderen hebben gedaan tijdens de training, aangevuld met uitspraken van kinderen.

Na de kerstvakantie wordt deze training ook gegeven in de groepen A t/m D, 3 en 4. U wordt hierover tijdig geïnformeerd.