Nieuws

28 maart 2024

Pasen

Vandaag, donderdag 28 maart, hebben we tijdens de Paasviering aan de hand van het thema “Broodnodig” groepsdoorbroken in twee bijeenkomsten, samen stilgestaan bij Pasen. 

Broodnodig omdat we met het brood dat we eten en de manier waarop we dat doen, betekenis geven aan het leven en laten zien wat we belangrijk vinden. Zo heeft brood vaak te maken met delen, met verwondering over hoe het wordt gemaakt en met het beleven en vieren van verschillen, want niet iedereen eet hetzelfde brood. De verhalen en werkvormen in het paasthema helpen om met elkaar te ontdekken hoe brood leven én betekenis geeft.


Pasen
Zo werd uit alle groepen één (feestelijk) brood meegenomen naar de viering. Bij ieder brood vertelde een kind uit één van de groepen het verhaal “van het brood”. Het verhaal of de tekening van het verhaal werd bij het brood gelegd. Tijdens de viering van de kleutergroepen werd zelfs de "brood dans" gedaan. Naast de verhalen rondom het brood, werd het paasverhaal nagespeeld, een prentenboek voorgelezen en liedjes gezongen. 

Aan het eind van de vieringen heeft elke groep het brood weer meegenomen naar de groep en heerlijk gegeten. Daarnaast hebben alle kinderen smakelijk gegeten van alle lekkernijen die door de ouders waren gemaakt. Dank voor alle hulp hierbij!