Nieuws

13 september 2021

Kijkje in verschillende groepen

 


Groep 3A

Kinderen: ‘Juf, wanneer gaan we spelen? ’
Juf: ‘maar we zijn nog maar 10 minuten aan het werk?’
Dit geeft wel aan hoe intensief groep 3 is. In groep 3 hebben ze al de i, k, m, s, p en aa geleerd. En met die letters kunnen ze ook al woorden maken. Ze hebben geoefend met de getallen en de getallenrij. Ze hebben ook al getallen en letters leren schrijven. Ze spelen ook nog regelmatig. Want al die nieuwe informatie is best vermoeiend. En door samen te spelen leren ze elkaar ook goed kennen. We gaan er een gezellig en leerzaam schooljaar van maken.

 

Groepen 5

Wij, de juffen van groep 5, zijn dit jaar nieuw op deze school. Ook de groepen zien er nu iets anders uit dan vorig jaar omdat deze gemixt zijn. Aan het begin van het schooljaar is het altijd weer belangrijk om samen afspraken te maken. Met een nieuwe juf én een nieuwe klas natuurlijk al helemaal.

 

 

In groep 5A hebben we het gehad over verantwoordelijkheid. Zowel over de verantwoordelijkheid voor spullen als de verantwoordelijkheid naar elkaar. We vinden het belangrijk dat er een goede sfeer is in de klas en iedereen draagt hieraan bij.

 

In groep 5B hebben we nagedacht over onze eigen sterke punten. Hier hebben we een poster van gemaakt. De kinderen weten hierdoor dat wanneer zij vastlopen of even hulp van iemand willen (anders dan de juf), bij wie ze kunnen zijn. Op deze manier leren ze elkaar helpen, samenwerken en zelfstandigheid.

Tijdens het buitenspelen zien de groepen elkaar weer en dit gaat altijd erg gezellig.