Kinderdagverblijf Speelrijk

In de brede school Kors Beijer verzorgt KMN Kind & Co de dagopvang voor kinderen in de leeftijd 0- 4 jaar.

Zo ziet ons kinderdagverblijf in de brede school eruit

KDV Speelrijk bestaat uit 3 groepen. De namen van de groepen zijn Vlinderrijk, Bloemrijk en Schatjesrijk. Elke groep is gezellig ingericht met verschillende hoeken en activiteitenplekken, zodat ieder kind wordt uitgenodigd tot spelen. Er is een algemene keuken die niet toegankelijk is voor kinderen. De groepen delen de sanitaire ruimte, welke aan beide groepsruimten grenst. Zodoende kunnen de pedagogisch medewerkers gemakkelijk toezicht houden op de oudere kinderen die zelfstandig naar het toilet kunnen gaan.

De buitenruimte die direct aan de groepsruimte ligt is voorzien van tegels en kunstgras, zodat ook daar verschillende spelmogelijkheden kunnen worden aangeboden. Naast een glijbaan en een zandbak hebben de kinderen ook de beschikking over divers buitenspeelmateriaal zoals fietsjes, steppen en ballen. Op het schoolplein is er ook een buitenruimte die speciaal is ingericht voor kinderen van 2 tot 6 jaar oud. Dit plein biedt voor de oudere kinderen andere uitdagingen aan door de inrichting en de spelmogelijkheden.

Opvang in basisgroepen

KDV Speelrijk bestaat uit twee verticale groepen en één peutergroep. Er zijn op iedere groep iedere dag twee pedagogisch medewerkers aanwezig.
Vlinderrijk: 12 kinderen in de leeftijd van 6 weken tot 4 jaar.
Bloemrijk: 12 kinderen in de leeftijd van 6 weken tot 4 jaar.
Schatjesrijk: 14 kinderen in de leeftijd 2 jaar tot 4 jaar; 7 peuters via KMN Kind & Co en 7 peuters via Versa Welzijn

Een dag bij ons

De kinderen worden tussen 7.30 en 9.00 gebracht. Op onze locatie werken wij met een vast dagritme. Natuurlijk wordt er rekening gehouden met de allerkleinsten, zij hebben immers vaak hun eigen ritme. We beginnen de dag met een activiteit in de kring. Daarna eten we gezamenlijk fruit en drinken sap. Hierna is er gelegenheid tot vrij spelen of een activiteit die past bij onze thema’s. Na een gezellige ochtend spelen is de tijd voor een boterham. Na het eten is er tijd voor een middagslaapje. De kinderen hebben hun eigen bedje in een van de twee slaapkamers bij de groepen. Ook als de kinderen slapen worden ze goed in de gaten gehouden door de leidsters. Na het slaapje kan er nog gespeeld worden, natuurlijk eten we nog gezellig iets lekkers aan tafel als iedereen wakker is. Om 17:00 uur is ons laatste eetmoment en rond deze tijd kunnen de kinderen ook weer opgehaald worden. Door de dag heen zijn er vaste verschoonmomenten. Wanneer het kind eraan toe is, zullen stimuleren wij uw kind om zindelijk worden. We spelen ’s middags binnen of buiten, afhankelijk van het weer en de tijd van het jaar. Wij streven er naar zo vaak mogelijk naar buiten te gaan, al is het maar om even een frisse neus te halen.

3-Plus activiteiten

Dagelijks organiseren wij voor de oudste kinderen een speciale activiteit. Op die manier dagen wij juist de oudere kinderen op hun niveau uit en zorgen wij ervoor dat ook zij met veel plezier naar het kinderdagverblijf komen en voorbereid worden op de basisschool. De activiteiten variëren van koken en bakken, dans en muziek, sport en spel, bouwen tot moeilijkere knutselwerkjes

Op de momenten dat de 3+ kinderen een gezamenlijke activiteit doen is er voor de kleintjes extra tijd om een activiteit te doen. Met baby’s doen wij activiteiten zoals rolspelletjes op de grond. We leggen de baby’s bij elkaar om elkaar te leren kennen en te ontdekken.

Doorgaande lijn

Op KDV Speelrijk wordt gewerkt met de VVE-methode Puk & Ko. Deze educatieve methode is thematisch opgezet. Samen met de pop Puk doen de kinderen mee aan allerlei speelse en stimulerende activiteiten. Tijdens het spelen leren de kinderen sociale vaardigheden, taal en beginnend rekenen. De activiteiten zijn afgestemd op de leeftijd van de kinderen. Er wordt rekening gehouden met verschillen in de ontwikkeling van de kinderen. Er is een doorgaande lijn van kinderdag opvang naar groep 1 van de basisschool.

De ontwikkeling van kinderen wordt net zoals school met hetzelfde observatie-instrument Kijk geregistreerd. De thema’s sluiten aan bij de thema’s van de kleuters.

Open deurenbeleid

Regelmatig worden de deuren opengezet zodat de (oudere) kinderen die dat willen op de andere groep of in de gang kunnen spelen. Daarmee wordt meer ruimte en spelmogelijkheden geboden.

Wanneer inschrijven?

U kunt uw kind inschrijven voor een plaats vanaf het moment dat u zwanger bent.

Meer weten?

Meer informatie, een vrijblijvende rondleiding of gewoon een keer een kijkje nemen op KDV Speelrijk? Neem contact op met Gon Annaars; Clustermanager via 06 – 434 895 48 of kijk op www.kmnkindenco.nl.

Voor vragen over eventuele plaatsing van uw kind kunt u mailen naar: planning@kmnkindenco.nl of bellen naar 030 – 030 6024926.